foto wandeling

Start: Ontmoetingscentrum Tijl4, Boeretangsedreef 69, 2480 Dessel         ! STARTPLAATSWIJZIGING

Zeer afwisselende wandeling, door bossen en weiden, langs waterlopen,
kanalen en vijvers, door mooie dreven en over rustige wegen.

Kort na de start splitsen de afstanden.

De 4 km gaat richting Dessel centrum. Voor het centrum gaan we rechtsaf richting Elsakker en komen via veldwegen in Broekberg terecht. De 4 km gaat door de bossen van Brazelbergen en langs de sportterreinen van Dessel terug naar hun startplaats.

De 8 km vertrekt in de omgekeerde richting, weg van Dessel om via de bossen van 'brazelbergen' de voormalige hoeve 'Boeretang' te bereiken. Via een wegeltje rond een plas, een oude zandwinningsput, gaat het verder door om alzo het kanaal Bocholt-Herentals te bereiken. Dit wordt even gevolgd, richting Bocholt tot bijna aan de Turnhoutsebaan. Het pad steekt een beetje verder de Witte Nete over om opnieuw via de bossen van 'Brazelbergen' de startplaats te bereiken.

De 12, 18 en 21 km vertrekken door de bossen van Brazel en de Duinwijk, over rustige landelijke wegen richting Molenheide. We steken de Werbeekse Nete of Desselse Nete over en bereiken even verder de kapel 'O.L.V. Ter Sneeuw'. Het gaat verder over rustige landwegen naar onze volgende kapel de 'Heilige Kruiskapel', waar ook de rustpost is, zaal 'Kristoffelheem'. Hier kan men een lus maken van 6 of 10 km, 90% onverhard. Deze gaat door weilanden en bossen van het gebied 'Het Goor',om alzo terug de rustpost te bereiken. Na de rust gaat het, over rustige wegen, via Klaaseind, de rand van de dorpskern, met zijn oude pastorie, richting 'Goormansdijk' waar we even voor het kanaal de 8 km ontmoeten, en even later de start.

Voor wie nog meer wenst, kunnen de 8 km gecombineerd worden met de 21 km.

Startlocatie op Google Maps

folder Campinatocht